Εγκρίθηκαν 467 σχέδια στο πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού

Στο πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» εντάχθηκαν 467 επενδυτικά σχέδια για χρηματοδότηση, με συνολικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% αποτελεί κρατική ενίσχυση, σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις είναι τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις πλωτών μεταφορών κ.ά., οι οποίες δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Εξάλλου, συνάντηση είχε η Υπ. Τουρισμού με τον Σέρβο υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα τουρισμού κ. Γκόραν Πέτκοβιτς, στο Βελιγράδι, κατά την οποία συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δυνατότητες για ανάπτυξη κοινών πακέτων ώστε να ενθαρρυνθούν τουρίστες από μακρινούς προορισμούς να επισκεφθούν τους δύο προορισμούς. Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε ότι πάνω από 600.000 Σέρβοι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν τουριστικές επιχειρήσεις και άλλοι φορείς προς όφελος του ελληνικού τουρισμού. Ειδικότερα, το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συνδιοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας των επαγγελματιών εστίασης της Μεσσηνίας στις 6 και 7 Μαρτίου στο Costa Navarino.

Ο κ. Ξενοφών Κάππας, γεν. διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «αποστολή του ιδρύματος είναι η συμβολή στη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε ο Καπετάν Βασίλης με σκοπό την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως παγκοσμίου τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού». Επίσης, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα δύο σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις στις οποίες, σύμφωνα με τους οργανωτές, θα συμμετέχουν περί τους 250 συνέδρους από 20 χώρες. Εξάλλου, με πρωτοβουλία της Club Hotel Casino Loutraki S.A., επισκέφθηκε το Λουτράκι τουρκική αποστολή στην οποία συμμετείχαν τουριστικοί πράκτορες.

Πηγή: Καθημερινή

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ