Πρόστιμο της FSA για απώλεια εμπιστευτικών στοιχείων

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) της Βρετανίας επέβαλε πρόστιμο ρεκόρ, ύψους 2,28 εκατ. στερλινών (3,5 εκατ. δολαρίων), στον βρετανικό βραχίονα της ασφαλιστικής Zurich Insurance Plc για απώλεια εμπιστευτικών στοιχείων 46.000 πελατών τον Αύγουστο του 2008.

Παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπορική εκμετάλλευση των δεδομένων αυτών, η FSA κατηγορεί την εταιρεία για πλημμελή διατήρηση του ελέγχου. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την FSA, ότι λόγω πλημμελούς ελέγχου, η Zurich UK ανακάλυψε το συμβάν μόλις ένα χρόνο αργότερα. Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας ενημέρωσαν την FSA και τους πελάτες για το πρόβλημα μόλις τον Οκτώβριο του 2009. Όπως επισημαίνει η FSA, η απώλεια των στοιχείων θα μπορούσε να έχει εκθέσει τους πελάτες σε μεγάλο κίνδυνο. «Η Zurich απογοήτευσε οικτρά τους πελάτες της», τονίζει.

Η FSA έχει υιοθετήσει ιδιαίτερα αυστηρή στάση σε ό,τι αφορά την πλημμελή προστασία προσωπικών δεδομένων. Η Zurich UK είναι η τέταρτη εταιρεία που καλείται να πληρώσει πρόστιμο για τέτοια υπόθεση. Το 2007, η Αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,26 εκατ. στερλινών στη Norwich Union για προβλήματα ασφάλειας δεδομένων. Μόλις πέρυσι, τρεις ασφαλιστικές μονάδες της HSBC πλήρωσαν για τον ίδιο λόγο συνολικά 3,2 εκατ. στερλίνες.

Κατηγορία ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ