SQF 2000

Η ανάπτυξη του SQF (Safe Quality Food) 2000 Code βασίζεται στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, των υποχρεώσεων των λιανοπωλητών και χονδρεμπόρων, την αύξηση των νομικών απαιτήσεων και της παγκοσμιοποίησης της αγοράς τροφίμων (αναγνωρισμένο από GFSI).

Στόχος του προτύπου SQF (Safe Quality Food) 2000 Code είναι η ανάπτυξη ενός ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, που θα εξασφαλίζει τη συμβατότητα των αποτελεσμάτων των ελέγχων στο πλαίσιο της αλυσίδας εφοδιασμού από το αγρόκτημα έως και την τελική διάθεση στον καταναλωτή.

Το SQF 2000 Code χωρίζεται σε τρία επίπεδα, ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξης του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίμων κάθε επιχείρησης, σε:

  • Επίπεδο 1: Βασικές αρχές της ασφάλειας τροφίμων
  • Επίπεδο 2: Πιστοποιημένο σύστημα HACCP (αναγνωρισμένο από τον GFSI)
  • Επίπεδο 3: Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Τέλος, οι κύριες απαιτήσεις του προτύπου είναι:

  1. Απαιτήσεις του  Συστήματος SQF 2000
  2. Βασικές Αρχές της Ασφάλειας τροφίμων- Σχεδιασμός και Κατασκευή των κτιρίων και του εξοπλισμού
  3. Βασικές Αρχές της Ασφάλειας Τροφίμων – Προαπαιτούμενα προγράμματα
  4. Απαιτήσεις για τρόφιμα που περιέχονται σε ερμητικώς κλειστούς, άκαμπτους, εύκαμπτους ή ημίσκληρους περιέκτες.

Η PRIORITY,  με περισσότερα από 350 Συστήματα στο κλάδο των τροφίμων και ποτών, είναι σε θέση να καθιερώσει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων και να ετοιμάσει τις απαραίτητες διαδικασίες βασισμένες στις απαιτήσεις του SQF 2000 Code με σκοπό να οδηγήσει τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην τροφική αλυσίδα σε πιστοποίηση.

Επιπλέον η PRIORITY έχει αναπτύξει λογισμικό διαχείρισης του ΣΔΑΤ, το eQualSuite, το οποίο επιτυγχάνει τη μείωση κατά τουλάχιστον 70% του απαιτούμενου χρόνου για τη λειτουργία των διοικητικών διαδικασιών.

Κατηγορία ISOPEDIA