Συνέδριο για το μέλλον του ελληνικού συστήματος υγείας

Οι Financial Times Live σε συνεργασία με την Boussias Communications διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Συνέδριο για το μέλλον του ελληνικού συστήματος Υγείας, που συσπειρώνει όλους τους key shareholders της Υγείας από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο της Υγείας θα βρίσκονται στις 31 Μαΐου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental της Αθήνας, ενόψει του συνεδρίου “Shaping the Future of Healthcare in Greece: Surviving Uncertainty, Building Sustainability”.

Το Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη χρονιά στην Αθήνα από τους Financial Times, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας και την Boussias Communications, με τη συνδρομή του εξειδικευμένου καθημερινού newsletter για την υγεία, Health Daily, θα έχει ως κύριο θέμα του την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στο χώρο της υγείας. Μεταξύ των διακεκριμένων ξένων ομιλητών περιλαμβάνονται: ο Hans Kluge, επικεφαλής του Τομέα Δημόσιας Υγείας και Συστημάτων Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ο Μark Pearson, επικεφαλής του Τομέα Υγείας του ΟΟΣΑ, ο Pascal Garel, Διευθύνων Σύμβουλος του European Hospital & Healthcare Federation (HOPE), ο Giovanni Fattore, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Ανάλυσης του Κέντρου Έρευνας και Διοίκησης Υγείας (CERGAS), του Πανεπιστημίου Bocconi της Ιταλίας, ο Joao Antonio Pereira, Καθηγητής ENSP/UNL της Πορτογαλίας, ο Gerard de Pouvourville, Καθηγητής του Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας ESSEC της Γαλλίας, η Nicola Bedlington, Executive Director του European Patients’ Forum (EPF).

Τη σημαντική διεθνή τους εμπειρία θα μοιραστούν με το κοινό του συνεδρίου οι Karim Mikhail, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Merck, Sharp & Dohme (MSD) Ελλάδος, Erik Nordkamp, Πρόεδρος του PhRMA LAWG, ο πρόεδρος του Insurance Europe Health Committee, Γιώργος Βελιώτης, καθώς και ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν επίσης: o υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, καθώς και ο επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανδρέας Ξανθός. Επίσης, ομιλητές θα είναι οι πρόεδροι: ΕΟΠΥΥ, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Φρουζής, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών, Ανδρέας Καρταπάνης, Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, καθώς και Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, Γιώργος Βουγιούκας. Επίσης, στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων: ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάβας και ο διευθύνων σύμβουλος της Genesis Pharma, Κωνσταντίνος Ευρυπίδης.

Το συνέδριο έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια χρονική συγκυρία έντονων οικονομικών πιέσεων και κοινωνικών ζυμώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, οι οποίες αναπόφευκτα δοκιμάζουν ποικιλοτρόπως τις ήδη εφαρμοσθείσες πολιτικές για τη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα επιχειρούν να τις επανατοποθετήσουν σε νέες βάσεις. Για το λόγο αυτό, οι ενότητες του συνεδρίου επιχειρούν να καλύψουν αποτελεσματικά τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν στο χώρο της δημόσιας υγείας, όπως: Πολιτικές Υγείας και Οικονομική Κρίση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, τα πορίσματα των πλέον πρόσφατων μελετών για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Δημόσια Υγεία, καθώς και την οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το ρόλο των Παρόχων Υγείας. Ειδική αναφορά γίνεται στα θέματα που αφορούν τη Διοίκηση των Νοσοκομείων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Τέλος, παρουσιάζονται οι αναπτυξιακές δυνατότητες του τομέα Υγείας στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ