Ανάκληση προϊόντων λόγω ύπαρξης αλλεργιογόνων ουσιών

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη αλλεργιογόνου ουσίας σε δύο είδη τροφίμων. Πρόκειται για πρωτεΐνη γάλακτος (καζεΐνη), η οποία όμως δεν αναγραφόταν στην συσκευασία, ως όφειλε.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:

Α) Σοκολάτα μαύρη ανώτερης ποιότητας βιολογική, που παρασκευάζεται από γαλλική εταιρία και διακινείται από μεγάλη αλυσίδα super – market, σε συσκευασίες των 100 g, με L 2053 1 Α, γραμμοκώδικα (code bar) : 3270190127765 και με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από : 08/ 2013.

Β) Σοκολάτα υγείας με άρωμα πορτοκάλι, που παράγεται από γερμανική εταιρία και διακινείται από μεγάλη αλυσίδα ζαχαροπλαστείου, σε συσκευασίες των 100 g, με ημερομηνία λήξης : 16-08-12.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις ανωτέρω εταιρίες και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην καζεΐνη γάλακτος να μην τα καταναλώσουν.

Κατηγορία ΤΡΟΦΙΜΑ