Η Aegean Airlines και η Costa Navarino φυτεύουν δέντρα

Με επίκεντρο τη Μεσσηνία και κοινό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, η Aegean Airlines, μέλος της Star Alliance, και η Costa Navarino, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme – www.unep.org/billiontreecampaign), για τη δημιουργία του Costa Navarino Forest. Αυτή η πρωτοβουλία συνδράμει στο Billion Tree Campaign, την εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας έχουν φυτευτεί περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δέντρα, σε 170 χώρες.

Το Costa Navarino Forest, είναι ένα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι, όπου οι επισκέπτες από όλα τα μέρη του πλανήτη μπορούν, να φυτεύουν τα δικά τους εικονικά δέντρα στο costanavarinoforest.com. Με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, όσοι συμμετέχουν, μαθαίνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τη διαδικασία της δενδροφύτευσης καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια, η Aegean Airlines και η Costa Navarino θα μετατρέψουν αυτά τα δέντρα σε αληθινά που θα φυτευτούν στη Μεσσηνία.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον παγκόσμια ενώ παράλληλα αυτά τα δέντρα που θα φυτευτούν στη Μεσσηνία, ενισχύουν το φυσικό πλούτο της περιοχής, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου. Ήδη περισσότερα από 2.700 δέντρα βρίσκονται στο εικονικό δάσος, με συμμετοχές από 100 χώρες. Σημαντικός υποστηρικτής αυτής της δράσης είναι το Δασαρχείο Καλαμάτας, το οποίο θα παραχωρήσει τα δενδρύλλια προς φύτευση. Αυτό το διαδικτυακό παιχνίδι, εκτός από το να προσελκύσει το ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, έχει σκοπό να δημιουργήσει ενεργό συμμετοχή στην προστασία και διατήρηση των Μεσσηνιακών δασών, στις πλαγιές του Ταΰγετου. Τα δάση της περιοχής, αποτελούν σημαντικό μέρος της βιοποικιλότητάς της και της μοναδικής φυσικής ομορφιάς που τη χαρακτηρίζει.

Κατηγορία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ