Η πιστοποίηση FSC στα υλικά συσκευασίας

Η επιλογή υλικών συσκευασίας με πιστοποίηση FSC συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ορθή διαχείριση των δασών.

To Forest Stewardship Council (FSC) ιδρύθηκε το 1993 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με σκοπό να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των δασών, τη βιώσιμη δασοκομία και τη χρήση υλικών από δάση και πηγές ελεγχόμενες ως προς την υπεύθυνη διαχείριση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το FSC έχει αναπτύξει το πρότυπο πιστοποίησης της Αλυσίδας Παρακολούθησης, FSC Chain of Custody Certification. Η πιστοποίηση αυτή είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να έχουν πρόσβαση σε αγορές, οικολογικά ευαισθητοποιημένες και επιθυμούν να αποδείξουν ότι παράγουν και διαθέτουν περιβαλλοντικά υπεύθυνα υλικά.

Η πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επισημαίνουν τα προϊόντα τους με το σήμα FSC, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εντοπίζουν και να επιλέγουν προϊόντα που στηρίζουν την υπεύθυνη διαχείριση των δασών του πλανήτη, η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον, κοινωνικά επωφελής και οικονομικά βιώσιμη.

Η PRIORITY, διαθέτει ομάδα περιβαλλοντολόγων, οι οποίοι επισκέπτονται την επιχείρησή σας, αναπτύσσουν το Σύστημα Αειφορικής Δασικής Διαχείρισης κατά FSC (Chain of Custody), την οδηγούν με αποτελεσματικότητα στην πιστοποίησή της από ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης, και σας ανοίγουν το δρόμο σε νέες αγορές. Η πιστοποίηση έχει διάρκεια 5 έτη, με ετήσια επιτήρηση.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ